Language: |

Blog La Lopez
24-09: Blog
Evenementen
16-02: Lingerie Beurs Almere
31-01: Lingerie Beurs
Nieuws
25-04: Project Pleasurements
19-09: Geboduurde label op naam
28-04: Nieuwe collectie
17-03: Fotoshoot 2017
09-05: Ladies Day bij FitforFree
30-04: La Lopez voor de knipmode
Nieuwsbrief
19-12: Nieuwe ontwikkelingen
16-04: Nieuwsbrief

Lingerie ontwerpen in het grondpatroon

®La Lopez


Lingerie ontwerpen in het grondpatroon. of Lingerie tekenen in het grondpatroon.


Grondpatronen voor kleding bestaan sinds de mode is bedacht. Elke modevakschool heeft haar eigen grondpatroon gemaakt en aangepast aan de hand van hun visie omtrent maatvoering . De gebruikte maten zijn standaard en er komen nauwelijks nieuwe maten bij. La Lopez heeft meer dan 10 nieuwe maten toegevoegd aan deze formule speciaal om ook voor lingerie een uitmuntende pasvorm te bereiken. Zij heeft ook de samenstelling van een lingerie- en fourniturenpakket op de Nederlandse markt gebracht in 1995. Als het gaat om lingerie ontwerpen in het grondpatroon, dan zijn de modevakscholen allemaal anders ingesteld.

Zo mogen modevakscholen niet een lingeriecursus geven op basis van het grondpatroon van een andere organisatie; als een modevakschool bij La Lopez een lingeriecursus of een opleiding volgt om zelfstandig lingerielessen te gaan geven ,moeten ze hun grondpatroon aanpassen voor ondermode.

®La Lopez heeft destijds het normale kledinggrondpatroon aangepast voor lingerie en hier ook een eigen versie van ontworpen. Onderkleding moet heel nauwkeurig aansluiten, anders valt ook de bovenkleding niet naar wens en bijna altijd is het resultaat dat de vrouw er minder voordelig uitziet dan zij graag zou willen. Het is een kwestie van maat nemen, op een speciale manier, afwijkend van de normaal gebruikelijke wijze. Deze maten moeten ook anders worden geïnterpreteerd, omdat met name de borsten bij iedereen anders zijn, niet alleen qua grootte en vorm, maar ook wat betreft stevigheid. En ook dat laatste, de stevigheid van de borst, maakt verschil wat het gewenste model van de BH aangaat. Met alleen een basisgrondpatroon lukt het zelden meteen een BH te maken die op alle fronten schitterend past.
Ook de stofkeuze, meer of minder rek, wel of niet
elastische kant of broderie, met of zonder voering of foam is van cruciaal belang voor de (gewenste) pasvorm.

Natuurlijk spelen fournituren en beugels ook een grote rol in het geheel. Schouderbanden en sluitingen van de juiste breedte, elastiek dat stevig is en niet oud zodat de rek er deels uit is. Beugels moeten worden aangepast niet alleen aan de borstomvang, maar ook aan de omvang van de borstkas voor optimaal comfort en een mooi silhouet. Meer over grondpatroon voor ondermode in het boek:
Lingerie Ontwerpen en Creëren voor alle Maten', verkrijgbaar o.a bij Bol.com, Bruna en diverse andere boekwinkels in Nederland en België."

Hebt u een aanvulling op deze informatie of heeft u een andere mening of ervaring deelt u dat dan met ons. Stuurt u alstublieft een email naar: info@lalopez.nl