Language: |

Blog La Lopez
24-09: Blog
Evenementen
16-02: Lingerie Beurs Almere
31-01: Lingerie Beurs
Nieuws
25-04: Project Pleasurements
19-09: Geboduurde label op naam
28-04: Nieuwe collectie
17-03: Fotoshoot 2017
09-05: Ladies Day bij FitforFree
30-04: La Lopez voor de knipmode
Nieuwsbrief
19-12: Nieuwe ontwikkelingen
16-04: Nieuwsbrief

Grote borsten

 

Uit onderzoek is gebleken dat 70% van de vrouwen niet goed weten wat haar BH maten zijn.Omdat er teveel verschil is in model, merken en fabrieks maten, zijn maar enkele vrouwen volledig tevreden met hun confectie aanschaf. Ook het land waar geproduceerd word versterkt dit probleem. Een E van een zuidelijke fabrikant is net zo groot als een D in Nederland. De fabrikanten van BH's maken maar een beperkte collectie voor grote bh cup maten die dan ook zelden goed passen en lekker dragen.

In voorbeelden word zelden een model gebruikt met grote cupmaat, waardoor een vrouw niet kan zien hoe de ondermode bij haar zal staan. Door de kleine oplage zijn de kleuren en de stijlen beperkt.Aan de andere storende problemen zoals afzakkende schouderbanden, pijnlijk drukkende beugels en knellende elastieken word geen aandacht besteed. De enige manier voor deze vrouwen om een lekker zittende en mooi passende BH te verkrijgen is deze zelf op maat te maken of te laten maken. Waarom is er verschil tussen specialistisch maatwerk en confectie maten? Dit begint al met de manier waarop de confectie maten bepaald worden, namelijk alleen met de onder- en boven-wijdte.

 Dit zal alleen werken bij gemiddelde lingerie-maten, de verschillen bij grote cupmaten zijn immers vele malen meer dan bij een normale maat. La Lopez heeft een eigen maatsysteem ontwikkeld, speciaal voor niet veel voorkomende maten. Zij maakt Bh's door gegevens over de onderwijdte, de onderbuste omvang en de buste diepte toe te passen, op een schaalbaar systeem, waardoor de pasvorm voor alle maten, vele malen beter te bepalen is.De gemiddelde grote cupmaat BH heeft een schouderband met een breedte van ongeveer 2 cm. Voor een extreme grote maat kan deze te klein zijn. Na verloop van tijd rekt deze uit waardoor de lengte toeneemt en de breedte afneemt. De  bh-schouderband zal gaan snijden in de schouder. Ook hier word beter rekening mee gehouden, de schouderband wordt versterkt en verzacht op de plaatsen waar dit nodig is en versmald waar mogelijk.

 

Al sinds 1995 is Deisy van La Lopez gespecialiseerd in het tekenen en maken van grote cupmaat bh en badmode op maat, voor vrouwen die in de reguliere zaken niet kunnen slagen wegens een grote of een afwijkende maat. Volgens Deisy een kwestie van het juist opmeten van de maten, het nauwkeurig aanbrengen van de individuele specifieke bodyfashion-maten in de basistekening van het patroon, het toepassen van de juiste naaitechnieken en het gebruik van de juiste materialen en de stoffen met het juiste rek-percentage. Afhankelijke van de bustevorm en de afwijking van het figuur ontwerpt Deisy een BH die exclusief voor U bestemd is. Haar bestaan als bodyfashion-ontwerpster heeft zij niet alleen te danken aan de vraag naar maatwerk. Door haar ervaring geeft zij ook regelmatig opleiding aan leraressen van modevakscholen die het zelf tekenen en maken van lingerie en badmode op maat, ook willen toevoegen aan hun mode opleiding.

In haar eerste leerboek "Lingerieontwerpen en creëren voor alle maten", verteld Deisy, naast vele  bh-illustraties en voorbeelden, alle informatie die nodig is om lingerie op maat te kunnen tekenen en maken. Het boek is binnenkort ook in het Engels verkrijgbaar. Met hetpubliceren van dit lingerie boek, is zij ervan overtuig dat het zelf maken van lingerie en badmode voor vele vrouwen uitvoerbaar is geworden.Voor vrouwen die een stap verder willen gaan en dit ook professioneel voor anderen willen doen, geeft Deisy ook klassikaal en privé les.Tevens heeft zij een eigen collectie in diverse modellen en kleuren ontworpen onder het merk La Lopez waarbij zij haar meetsysteem heeft afgestemd op de door haar opgedane ervaring en anatomische verschillen in het (vrouwelijke) figuur.

Dankzij de toepassing van deze 'tussenmaten' en rekening houdend met pasvormcorrecties (maatcorrecties en patrooncorrecties per ontwerp en figuurcorrecties) is de pasvorm van haar standaard collectie beter afgestemd op de wens van de vrouw. Door haar ervaring, eigen maatsysteem en kennis is Deisy ook uitstekend in staat om voor vrouwen met verschillende borsten, perfect zittende BH's te ontwerpen. Uiteraard geld hetzelfde voor prothese Bh's

 

bh maat 95 L

 

bh maat 85 G

i

Voor inlichtngen: 035 - 6032990 of mobiel 06-13551836